top of page

Rahoituksen hankkiminen startup-yritykselle



Suomalainen startup-maailma




Invest European tilastojen mukaan suomalaiset startup-yritykset ovat saaneet eniten pääomasijoituksia koko Euroopassa suhteessa bruttokansantuotteeseen v. 2019-2021. Pääomasijoituksia tehtiin 495


miljoonaa euroa ja kasvurahoitusta yhteensä 951 miljoonaa. Tämä kertoo Suomen potentiaalista ja kasvusta startup-maailmassa. Tästä loistavana esimerkkinä ruokalähettipalvelu Wolt, joka keräsi v.2021 alkuvuonna ennätykselliset 440 miljoonan euron rahoituskierroksen ja herätti paljon huomiota suomalaisiin startup-yrityksiin.


Miksi hakisin rahoitusta?



Startup-yritys on nopeaan kasvuun tähtäävä uusi yritys, joka tarvitsee kasvaakseen osaavia työntekijöitä, investointeja ja mahdollisesti kansainvälistymistä kasvaakseen. Startup-yritys voi tarvita myös ulkopuolista apua eri alan asiantuntijoilta, kuten ohjelmistokehitystä, markkinointia, myyntiä tai konsultointia. Kaikki hankkeet myös maksavat ja harva startup-yritys pystyy maksamaan näitä ilman ulkopuolista rahoitusapua.




Mistä startup-yritys voi saada rahoitusta?


Rahoitusta voi hakea tänä päivänä useista eri lähteistä. Rahoituksen lisäksi kannattaa yrittäjän myös hyödyntää mm. starttiraha, joka on yrittäjän tuki yritystoiminnan käynnistämiseen. Starttirahaa voi hakea omasta TE-toimistosta. Tutustu eri rahoitusmahdollisuuksiin:




Startup-yritys voi hakea rahoitusta Suomessa toimivilta yrityksiltä. Katso lista sijoitusfokuksesta ja ota yhteyttä saadaksesi mahdollista rahoitusta.





Enkelisijoittajat ovat yksityisiä henkilöitä, jotka sijoittavat yrityksiin niiden alkuvaiheessa. Eri yhdistysten kautta voi saada heidän yhteystietonsa tai voit kohdata enkelisijoittajan mm. erilaisissa startup-tapahtumissa.




Joukkorahoituspalveluilla yritys kerää rahoitusta useista eri lähteistä, jolloin kuka vain voi rahoittaa yritystoimintaa haluamallaan summalla. Hakemista varten löytyy valmiita joukkorahoitusalustoja.





Suomesta löytyy useita julkisia rahoittajia, jotka tarjoavat rahoitusta startupin eri vaiheisiin ja tarpeisiin.




Yritysten rahoitukset, avustukset, korvaukset ja neuvonta.





Rahoitus tutkimukseen, tuotekehitykseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Näistä startup-yrityksille sopii erityisesti:









Yritysten lainat, takaukset ja vienninrahoituspalvelut.





Kotimaisten kasvuyritysten rahoitus pääomarahastojen kautta.




Tarvitsetko rahoitusta ja ohjelmistokehitystä/konsultointia? Ol


emme mielellämme apunasi aina rahoituksen hankkimisesta asti. Otathan yhteyttä!



bottom of page